Снимка: Булфото, архивОт 1 ноември стартира традиционната акция Зима. Това обявиха

...
Снимка: Булфото, архивОт 1 ноември стартира традиционната акция Зима. Това обявиха
Коментари Харесай

Пътна полиция предупреди: До 15 ноември трябва да се сложат зимни гуми

Снимка: Булфото, списък

От 1 ноември започва обичайна акция " Зима ". Това оповестиха на специфичен брифинг от полицията, заяви Novini.bg.

До 15 ноември всички водачи би трябвало да сменят летните гуми със зимни, като значимо изискване е дълбочината на протектора да не е по-малка от 4 мм. От полицията припомниха също по този начин, че гумите с шипове са неразрешени. Всички водачи би трябвало да ревизират и поддържат в редовност фарове, габарити и мигачи. Важно е водачите да ревизират и редовността на спирачните системи на колите си, да изпълнят резервоарчето с незамръзваща течност за чистачки, както и да слагат в багажника вериги за сняг и въже за изтегляне. След 15 ноември пътна полиция ще стартира инспекции дали колите дават отговор на изискванията за шофиране при зимни условия и ще бъдат съставяни актове на всички, които не съблюдават закона и откритите правила.

От полицията още веднъж приканиха водачите да карат деликатно, да съблюдават рестриктивните мерки за скорост, изключително в зимни условия, да не използват алкохол, наркотични и упойващи субстанции, да бъдат етични и толерантни към останалите участници в придвижването.

Началникът на отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция " Национална полиция " комисар Росен Рапчев изнесе данни, че за първите девет месец в България са станали над пет хиляди пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 458 души и има хиляди ранени. " Макар и да отчитаме спад при жертвите в съпоставяне със същия интервал на миналата година, обезпокоителен е обстоятелството, че има доста починали възрастни хора, над 64 години - 118, както и 27 деца ", разкри комисар Рапчев.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР